Novice

Obeta se pester športni konec leta

17. december 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, O OKS-ZŠZ, Vrhunski Šport, Olimpijski marketing Ne glede na dejstvo, da se približuje konec leta, je pred nami veliko pomembnih dogodkov za slovenski šport, v katere je s svojim delom vpleten tudi OKS.

Olimpijsko leto je postreglo z veliko športnimi uspehi, ki se jih bomo, z ostalimi vrhunskimi rezultati slovenskih športnikov, v letu 2012 spomnili na osrednji prireditvi ob koncu leta. Športnik leta bo v četrtek, 20. decembra 2012 ob 20h, v Cankarjevem domu. 

 

Športnike bosta na ta dan ločeno sprejela predsednik države dr. Danilo Turk in minister za šolstvo, izobraževanje, znanost, kulturo in šport, dr. Žiga Turk.

 

Vseh izvrstnih rezultatov ne bi bilo brez odličnega sodelovanja OKS-a in Teama Slovenia s sponzorji. Eden izmed tistih, ki našim olimpijcem stoji ob strani že vrsto let je zavarovalnica Adriatic Slovenica. Predsednik OKS-a dr. Janez Kocijančič bo na dan prireditve Športnik leta podpisal novo štiriletno sponzorsko pogodbo z Gabrijelom Škofom, predsednikom uprave Adriatic Slovenice.

 

Aktivnosti krovne slovenske športne organizacije se bodo nadaljevale na zadnji letošnji seji Izvršnega odbora (dokumenti v prilogi novice), ki bo prav tako 20.decembra 2012  v Grand Hotelu Union, kjer bodo  pogodbe o štipendiranju podpisali mladi športniki, spregovorili pa bomo tudi o študiju na daljavo, ki je pomembna vez med športno kariero in izobraževanjem mladih športnikov.

 

Dan pred tem se bomo še enkrat spomnili slovenskih športnih uspehov, tokrat skozi prizmo zgodovine. V Športnem centru Stožice bo slavnostna otvoritev Hrama slavnih, v katerem, bodo prostor dobili največji slovenski športniki, med katerimi sta olimpionika Miro Cerar in Leon Štukelj.

0_Vabilo_IO_OKS.pdf43 K
1a_Posvet_Zrece.docx85 K
1b_BSP_zapisnik.pdf399 K
1c_dogovor_o_organiziranju_hokejskega_turnerja_03.12.2012.DOC75 K
2_Sklep_komisija_okolje.docx121 K
4_LETNI_PROGRAM_SPORTA_2013.pdf464 K
6a_Informacija_o_zagotavljanju_pogojev_za_sport_brez_dopinga.docx154 K
6b_Protidopinska_deklaracija.docx145 K
6c_STUDIJA_O_USTANOVITVI_SLOADO-2012-koncna_verzija.doc686 K
8_Vabilo_Sportnik_leta.doc214 K