Novice

Obisk generalnega sekretarja TAFISA-e, g. Wolfganga Baumanna

21. avgust 2015 Šport za vse Te dni v Ljubljani gostimo generalnega sekretarja TAFISA-e, svetovnega združenja športa za vse, Wolfganga Baumanna.

Wolfgang Baumann se je prvi dan delovnega obiska v Sloveniji sestal s predsednikom OKS-ZŠZ Bogdanom Gabrovcem, sprejel ga je ljubljanski župan Zoran Janković, dan pa je zaključil z obiskom podpredsednika ŠUS-a, Patrika Peroše. 

 

V soboto je gosta sprejela ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, nedeljsko dopoldne a je bilo rezervirano za predstavitev tradicionalne igre pandola. Antična igra pandola je v Slovenijo prišla že v 50-ih letih prejšnjega stoletja. Osnovno orodje je  na obeh koncih ošiljena krajša palica, ki jo igralci udarjajo z večjo palico, imenovano maco. Cilj napadalne ekipe, v vsakem moštvu je trojica, je osvojiti čim več ozemlja v bazi, obramba pa ga skuša ubraniti.

 

Gospod Baumann je generalni sekretar organizacije TAFISA in član komisije Šport za vse pri Mednarodnem olimpijskem komiteju. Organizaciji TAFISA je s strani EU komisije zaupana tudi izvedba projekta Evropski teden športa (7.-13.9.), kjer OKS-ZŠZ sodeluje kot nacionalni koordinator.