Novice

Obnova markacij na Slovenski planinski poti

09. julij 2013 Olimpijski marketing Akcija obnove Slovenske planinske poti je zaživela v okolici Vršiča v okviru 1. Tončkovega dne. Pomemben prispevek pri obnovi markacij sta zagotovila tudi OKS in Helios.

Olimpijski komite Slovenije in partnersko podjetje Helios sta Planinski zvezi Slovenije v okviru ugodnosti za članice letos omogočila uporabo barv v vrednosti 7.000 EUR. Z njimi bodo obnovili markacije na trasi Slovenske planinske poti, najstarejše vezne poti v Sloveniji in na svetu, ki letos slavi časti vrednih 60 let.

 

Akcija obnove Slovenske planinske poti je zaživela v okolici Vršiča, in to 6. 7. 2013, v okviru 1. Tončkovega dne. Na njej sodelujoči markacisti in markacisti pripravniki so ob pomoči Heliosovih barv obnavljali že kar precej zbledele rdeče-bele Knafelčeve markacije, nekatere pa so 'narisali' tudi na novo. 

 

Akcija se je ob sedmih zjutraj začela z zbiranjem markacistov in markacistov pripravnikov na različnih krajih, od koder so se s Heliosovimi barvami, čopiči in z drugimi pripomočki ter seveda s težkimi nahrbtniki podali obnavljat markacije na planinskih poteh, končala pa z zborom vseh udeležencev ob 19.00 v Poštarskem domu na Vršiču. Tam so si udeleženci ogledali še priložnostni program in uživali v pogostitvi.