Novice

Obvestilo kandidatom na javni razpis za uradnike za kontrolo dopinga

13. junij 2011 Oddelek za boj proti dopingu je na javnem razpisu za uradnike za kontrolo dopinga prejel preko 800 prijav, kar nas je razveselilo in hkrati obremenilo, kako vse kandidate obvestiti o izidih razpisa.

Oddelek za boj proti dopingu je na javnem razpisu za uradnike za kontrolo dopinga prejel preko 800 prijav, kar nas je razveselilo in hkrati obremenilo, kako vse kandidate obvestiti o izidih razpisa.

Predvideni postopek izbora smo bili prisiljeni prilagoditi in smo ožji izbor 90 kandidatov skrčili na 45 tistih, ki so imeli:

- univerzitetno izobrazbo medicinske, farmacevtske ali biokemijske smeri,;

- univerzitetno izobrazbo športne smeri;

- višjo medicinsko izobrazbo s certifikatom za odvzem krvi;

- so bili vrhunski športniki.

Zaradi konflikta interesov, nismo mogli k sodelovanju povabiti vseh aktivnih udeležencev  trenažnih procesov športnikov na različnih nivojih in v različnih sredinah.

Žal k sodelovanju nismo mogli povabiti tudi vseh ostalih z drugačno izobrazbo, različnih ljubiteljev športa ali aktivnih iskalcev nove zaposlitve.

Pri kreiranju protidopinške skupnosti, smo zato sistem izbora podredili zgoraj omenjenim prednostnim kriterijem in usmeritvam, ki jih Oddelek predvideva v izvajanju nacionalnega protidopinškega programa.

Vsem, ki ste se prijavili, se zahvaljujemo za vaš prispevek in hkrati obžalujemo, da ne moremo k sodelovanju povabiti večjega števila kandidatov.

 

S spoštovanjem!

Janko Dvoršak,

Vodja oddelka za boj proti dopingu