Novice

Očistimo Slovenijo 2012

05. marec 2012 Šport za vse Olimpijski komite Slovenije se je kot partner pridružil vseslovenski prostovoljski čistilni akciji "Očistimo Slovenijo".

Cilj projekta je na dan akcije, 24.3, povezati prebivalce Slovenije s skupnim ciljem, očistiti odpadke iz narave. Športniki in športni delavci imamo priložnost, da se kot ljubitelji narave povežemo in naredimo nekaj dobrega za okolje. 


Vabimo vsa športna društva in zveze, da se projektu pridružijo že sedaj. V svoji občini lahko prevzamete zbirno mesto, iz katerega boste na dan akcije usmerjali prostovoljce do divjih odlagališč. Zbirno mesto lahko prijavite na www.ocistimo.si.


V marcu bodo potekale po vsej Sloveniji iskalno-čistilne akcije, v katerih bomo iskali in popisovali divja odlagališča. Da bi odlagališča lahko očistili, jih moramo namreč prej popisati. Popis divjih odlagališč že poteka. Vabimo vas, da tudi vi popišete divja odlagališča v vaši občini oz. na zavarovanih območjih in jih vnesete na www.ocistimo.si. Povabite vse vaše člane, da se pridružijo čiščenju na dan akcije, 24.3. 2012.
 
Na spletni strani www.ocistimo.si boste dobili vse informacije o projektu. Vsa vprašanja lahko naslovite tudi na info@ocistimo.si.