Novice

Odbojkarice na mivki v polfinalu olimpijskih kvalifikacij

11. maj 2015 Rio 2016 Slovenske odbojkarice so izpolnile cilj, ki so si ga zadale pred odhodom na 3. krog olimpijskih kvalifikacij.

Po porazu z Norveško in z zmago nad Hrvaško so na turnirju v španski Larci osvojile najmanj tretje mesto, kar je bilo dovolj, da so si zagotovile nastop v polfinalu.


Ženski del reprezentance sta sestavljala para Sara Sakovič in Nataša Fekonja ter Tjaša Jančar in Nina Lovšin. V nedeljo bodo dekleta odigrala še eno tekmo, zaenkrat se še ne ve, ali se bodo še enkrat pomerile z Norveško ali pa bodo tekmice Španke.

Moška para Leo Mohorič in Klemen Ponikvar ter Jure Bedrač in Nejc Zemljak pa sta kvalifikacije že končala. Izgubila sta tako proti Španiji kot proti Belgiji, s tem pa na turnirju zasedla zadnje, četrto mesto.

Tretji krog kvalifikacij namreč poteka v osmih skupinah s po štirimi reprezentancami, pri čemer se prvouvrščena ekipa uvrsti neposredno na zaključni turnir celinskega pokala, od koder zmagovalca vodi pot v Rio de Janeiro, drugo in tretjeuvrščena ekipa pa imata možnost zaigrati še na polfinalnih turnirjih. S tekmovanjem tako zaključi le najslabše uvrščena reprezentanca na posameznem turnirju.