Novice

OI Tokio 2020

15. maj 2015 Vrhunski Šport Predsednik Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) Thomas Weikert je v pogovoru s Thomasom Bachom, predsednikom MOK-a izrazil željo, da bi se na OI 2020 v Tokiu za zlate kolajne borili tudi v mešanih dvojicah.

Weikert in Bach sta razpravljala o možnosti, da bi na olimpijskih igrah v Tokiu podeljevali kolajne tudi v mešanih dvojicah. Za zdaj v namiznem tenisu potekajo boji v obeh posamičnih konkurencah ter v moških in ženskih dvojicah. Namizni tenis je bil na olimpijskih igrah prvič na sporedu leta 1988, prav vse zlate kolajne pa so do zdaj osvojili kitajski igralci in igralke.

Predsednik Moka se sooča s pritiski različnih športov, ki si želijo novih disciplin na olimpijskih igrah. Decembra leta 2014 so se na Moku dogovorili, da bodo na poletnih olimpijskih igrah skušali omogočiti udeležbo čim večjemu številu športov, vendar bo število zlatih kolajn še vedno omejeno na 306. To pomeni, da bi v primeru uvedbe novih disciplin, morali kakšno od zdajšnjih črtati s programa.