Novice

Okoljevarstveni in naravovarstveni kodeks OKS-ZŠZ

10. februar 2012 Šport za vse Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez poziva k javni razpravi o okoljevarstvenem in naravovarstvenem kodeksu OKS-ZŠZ.

V svojem najvišjem pravnem aktu je OKS-ZŠZ že v uvodnih določbah zapisal, da bo odgovorno skrbel za varstvo okolja. Odgovoren odnos do okolja s strani vseh deležnikov v športu je zapisan tudi v Evropski listini o športu (1992, 10. člen Šport in varstvo okolja), Beli knjigi EU o športu (2007, poglavje 2.8 Podpora trajnostnemu razvoju) ter v Olimpijski listini (2001, člen 2/13).

Zaradi aktivne vloge na področju varstva okolja in zaradi zavedanja, da mora biti spoštovanje trajnostnega razvoja osnova vsake dejavnosti, je OKS-ZŠZ v letu 2011 ustanovil Komisijo za šport in okolje, ki znotraj OKS povezuje in koordinira okoljevarstvene aktivnosti na področju športa.

 

V prilogi najdete nagovor predsednika komisije g. Bojana Rotovnika in osnutek Okoljevarstvenega in naravovarstvenega kodeksa, ki ga je pripravila komisija. Članice in ostalo zainteresirano javnost prosimo, da do 15. aprila 2012 posredujete svoje pripombe in predloge!

Poziv_k_javni_razpravi_-_Okoljevarstveni_in_naravovarstveni_kodeks_OKS-ZSZ.docx184 K