Novice

OKS in Ministrstva za obrambo

25. avgust 2015 Vrhunski Šport Ministrica za obrambo Andreja Katič in predsednik OKS Bogdan Gabrovec potrdila odlično sodelovanje med slovenskim športom in Slovensko vojsko.

Ministrica za obrambo Andreja Katič s sodelavci je sprejela delegacijo vodstva Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, ki jo je vodil predsednik Bogdan Gabrovec. Namen srečanja je bil pogovor o prihodnjem sodelovanju med Ministrstvom za obrambo in slovensko krovno športno organizacijo.


Ministrica in predsednik OKS sta zadovoljna, saj je sodelovanje na različne načine, tudi s pomočjo Slovenske vojske pri velikih športnih prireditvah, izjemno dobro, še posebej pa izstopa podpora slovenskemu vrhunskemu športu, zlasti z zaposlovanjem vrhunskih športnikov in športnic ter trenerjev v Športni enoti Slovenske vojske, ki v svetovnem merilu dosegajo najboljše rezultate. Za vrhunske rezultate je poleg izjemne psihofizične sposobnosti naših vrhunskih športnikov potrebna tudi osnovna socialna preskrbljenost. Prav Slovenska vojska je tista, ki ima v svoji športni enoti največ zaposlenih vrhunskih športnikov, trenutno je številka oseminšestdeset, iščejo pa se tudi načini za njeno povečanje.


Še tesnejše sodelovanje med Ministrstvom za obrambo in športnimi zvezami, članicami OKS, bo opredeljeno s posebnim novim krovnim sporazumom, ki bo med drugim omogočil sodelovanje Slovenske vojske pri samih pripravah reprezentanc, ki delujejo pod okriljem OKS.