Novice

OKS in Peak še naprej z roko v roki

17. avgust 2015 O OKS-ZŠZ Olimpijski komite Slovenije je v Kristalni palači sprejel mlade športnike, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskem festivalu evropske mladine v mestu Tbilisiju, pred dvema tednoma pa so domov prinesli rekordnih 16 medalj.

OKS je ob tem podaljšal še sodelovanje s kitajsko korporacijo Peak, ki ostaja uradni opremljevalec.


V Kristalni palači je OKS na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem sprejel člane slovenske reprezentance, ki se je pred dvema tednoma vrnila z olimpijskega festivala evropske mladine v Tbilisiju. Poleg njih se je dogodka udeležil tudi Jingnan Xu, lastnik in predsednik uprave kitajske korporacije Peak, ki je podaljšal sodelovanje in ostaja uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc. Peak bo slovenske olimpijske olimpijske športnike opremljal vse do leta 2024, vrednost pogodbe pa znaša 1,5 milijona evrov.


"V športu ne poznamo nedelj in praznikov," je uvodoma začel nagovor mladim športnikom predsednik OKS Bogdan Gabrovec, ki je imel v mislih nevsakdanji nedeljski termin sprejema. "Naj poudarim, da sem s ponosom in navdušenjem spremljal vaše nastope. Počeli ste marsikaj odličnega, ne samo zbirali medalje, dosegli ste kopico odličnih rezultatov," je med drugim povedal Gabrovec, ki je nato skupaj z Xujem dobitnikom medalj predal priznanja, vsi pa so na koncu dobili spominsko fotografijo.


Nato je OKS podaljšal sodelovanje oziroma podpisal novo pogodbo s Peakom. Kitajski proizvajalec športne opreme je uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc od leta 2012, takrat so podpisali pogodbo do olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Z novim dogovorom bo Peak za slovenske športnike skrbel do leta 2024, obe strani pa upata, da bo sodelovanje postalo dolgoročno.
"V čast in zadovoljstvo mi je, da ste se odločili za podaljšanje pogodbe. Biti v tako ugledni družbi olimpijskih komitejev in sponzorirancev, kot sta Tony Parker in Beno Udrih, pomeni, da nas cenite. OKS in Peak sta zmagovalna kombinacija," pa je Gabrovec dejal po podpisu pogodbe.