Novice

OKS in projekt POI London 2012

12. avgust 2011 Vrhunski Šport Olimpijski komite Slovenije se na največji športni dogodek v prihodnjem letu pripravlja v skladu s sprejetim projektom in terminskim načrtom.

Obogatena z nepričakovano izkušnjo Londonskih nemirov, ki so se v minulih dneh razširili še v druge kraje Velike Britanije, danes v Londonu končuje delovni obisk delegacija Olimpijskega komiteja Slovenije pod vodstvom direktorja športa pri OKS Blaža Perka.

 

V Londonu je bilo namreč ves  teden srečanje vodstev delegacij nacionalnih olimpijskih komitejev, ki so se ga udeležili delegati iz 200 NOK-ov. Predstavljene so bile vse podrobnosti o organizaciji, objektih, namestitvah itd., ki so pomembne za dobro pripravo na olimpijske igre. Slovenska delegacija je na sestankih z organizatorji predstavila naša pričakovanja in prisluhnila zahtevam organizatorjev. Pred sestanki  si je ogledala tekmovalne objekte in olimpijske vasi  ter  bila na prizoriščih veslanja in jadranja, kjer bodo naše ekipe nastanjene prihodnje leto. S slovenskimi  jadralci in veslači, ki so se prav v teh dneh spoznavali s tekmovalnimi pogoji, veslači pa merili moči na mladinskem svetovnem prvenstvu, je vodstvo  na kraju samem opravilo sestanke in se pogovorilo o določenih podrobnostih, da bo tako kar najbolje poskrbljeno za najboljše pogoje, ki jih bodo deležni slovenski olimpijci prihodnje leto v britanski prestolnici.