Novice

OKS in trojica od šestih zvez so sedli za isto mizo

06. julij 2015 O OKS-ZŠZ Nogometna, košarkarska, rokometna, hokejska, atletika in smučarska zveza že nekaj časa snujejo skupno združenje.

Trije predsedniki izmed omenjenih zvez pa so bili danes na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije v Ljubljani, kjer so na zaprtem sestanku govorili z vodstvom OKS na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem.


Gabrovec je po seji dejal, da so se dogovorili, da bo on edini dajal izjave o sestanku, na katerem so bili še predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec, predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin in predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar.


Manjkali so predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac, predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec in predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina. Erjavec in Benčina sta tudi člana izvršnega odbora (IO) OKS, kjer ima atletika še eno predstavnico, saj slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej tam zastopa športnike.


"Tudi če bo prišlo do ustanovitve zveze teh šestih zvez, se to ne bo prvič zgodilo v Sloveniji. Imamo že Zvezo zvez borilnih športov, pa tudi statut OKS omogoča tovrstna združenja. Ugotovili pa smo, da ni dobro, da SZS nima zastopnika v IO OKS. Na volilni skupščini OKS decembra lani SZS ni dobila dovolj glasov. Na naslednji skupščini bi na nek način s soglasjem to želeli popraviti, da bi SZS kot največja individualna športna zveza, ki ima osem športnih panog, dobila zastopnika v IO OKS. Je pa že v vseh ostalih organih," je pojasnil Gabrovec in dodal, da v pogovoru niso ugotovili velikih razlik v pogledih med OKS in zvezami, dogovorili pa so se že za sodelovanje in usklajevanje na spremembah zakonodaje, ki posegajo na športno področje.