Novice

OKS - ZŠZ in projekt SIGGS

27. oktober 2015 Ostale zadeve Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je vključen v projekt SIGGS, ki ga vodi pisarna Evropskih olimpijskih komitejev v Bruslju.

Poglavitne naloge projekta so vezane na pripravo podpornih aktivnosti za izboljšanje delovanja športnih organizacij na številnih področjih in sicer etično in demokratično ravnanje, avtonomno in transparentno delovanje, stalni razvoj in izboljšave v organiziranosti.

 

V sklopu projekta bo razvito spletno orodje za samo-evalvacijo nacionalnih olimpijskih komitejev in nacionalnih športnih zvez ter izobraževalne vsebine za podporo in izboljšanje delovanja.
Na OKS-ZŠZ se zavedamo, da je potrebno pri delovanju in ravnanju slediti smernicam dobrega upravljanja in prepričani smo, da bomo s sodelovanjem pri projektu SIGGS – Good Governance lahko prispevali k izboljšanju lastnega delovanja in delovanja naših članic. Vsekakor pa je odločitev prepuščena vsaki organizaciji zase.

 

Prva možnost sodelovanja, je izpolnitev spletnega orodja za samo-evalvacijo. Zaenkrat je izpolnjevanje možno v angleškem jeziku, kasneje pa bomo vsebine prevedli tudi v slovenski jezik. Testna verzija orodja je na spletni povezavi http://eval.novagov.com/ dostopna do 12. novembra 2015. Nato pa se bo pripravilo analizo in dopolnitve. 

 

Za vse morebitne dodatne informacije in predloge nas kontaktirajte. Vašega odziva bomo zelo veseli.