Novice

Olimpijska kolekcija Soči 2014

14. januar 2014 Soči 2014 Proizvajalec športnih oblačil in veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, Peak, bo opremil tudi olimpijsko reprezentanco Slovenije za olimpijske igre Soči 2014.

V olimpijski kolekciji, ki jo je po izboru Peak-a oblikoval arhitekt Sandi Murovec, gre za prepletanje slovenskih športnih barv – zelene, modre in bele – kot glavni grafični motiv pa se pojavlja simbol Triglava.

Pri oblikovanju dizajnov smo na OKS sledili smernicam, da je kolekcija mladostna, energična in enostavna ter na drugi strani opazna. Kot nadaljevanje kolekcije za OI London 2012 so uporabljene sveže in živahne barve – zelena, modra in bela – dopolnjene z različnimi kombinacijami simbola Triglava. Velik poudarek smo, poleg dizajnu, dali tudi kakovostnim materialom in zagotavljanju udobnosti, kar bo pripomoglo k dobremu  počutju članov olimpijske reprezentance Slovenije na olimpijskih igrah.


“Bistvo je, da je že London pokazal pravilnost odločitve, da natanko določimo spekter barv. Postavili smo novo barvno karto, ki naj bi v prihodnje predstavljala vizualno najmočnejši segment identifikacije slovenskega športa na reprezentančnem nivoju. Ta poteza se je izkazala kot zadetek v polno in v manj kot letu dni je praktično ves slovenski šport odet v te barve. Zato tudi pri olimpijski kolekciji Soči 2014 nadaljujemo v tej smeri, skušamo pa vnašati še nekatere nove grafične elemente. Med njimi nedvomno najbolj izstopa podoba Triglava. Kolekcijo sam težko ocenjujem, pravzaprav to niti ne bi bilo korektno, menim pa, da bodo naši športniki eni najbolj prepoznavnih in absolutno trendovski,” je svoje razmišljanje o kolekciji in sodelovanju z OKS strnil oblikovalec  Sandi Murovec.

Svečana oblačila, ki jih bodo nosili člani olimpijske reprezentance Slovenije na otvoritveni in zaključni slovesnosti ter na podelitvah kolajn, bodo tokrat športna.

Na OKS nadaljujemo tudi s prodajo uradne olimpijske navijaške kolekcije, ki jo sestavljajo nekatera oblačila iz uradne olimpijske kolekcije Soči 2014: kape, trakovi, šal in rokavice. Navijači lahko pokažejo svojo podporo športnikom tudi z nakupom olimpijskih zapestnic. Izdelke je moč kupiti v hipermarketih Mercator in na izbranih HIP HOP Petrolovih bencinskih servisih.

Olimpijsko kolekcijo Soči 2014 smo fotografirali v slovenskem pristanišču, v Luki Koper, ki je tudi dolgoletni podpornik slovenskih olimpijcev – veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije. Ne nazadnje je tudi Soči pristaniško mesto.

Olimpijska kolekcija Soči 2014