Novice

Olimpijska odprava že v domovini

24. januar 2012 Innsbruck 2012 Mlada slovenska ekipa, ki je nastopila na 1. zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku, se je dan po zaključku že vrnila v domovino, kjer jih je v hotelu Golf na Bledu čakal sprejem.

Slovenska ekipa, ki je štela 21 članov in članic, se je pred dobrima dvema tednoma zbrala in sedmi sili predstavila prav na Bledu, kjer jih je v ponedeljek čakal sprejem. Pred odhodom ni nihče verjel, da se lahko vrne s sedmimi medaljami. Prvo zlato medaljo na zimskih olimpijskih igrah je za Slovenijo osvojil smučarski skakalec Anže Lanišek, srebrni so bili deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak, smučarska tekačica Anamarija Lampič, alpski smučar Miha Hrobat ter mešana skakalna ekipa, ki sta jo poleg Laniška sestavljala še Luka Pintarič in Urša Bogataj. Slednja je osvojila še bron na tekmi posameznikov, bronasta pa je bila tudi smučarska tekačica Lea Einfalt

 

Na Bledu jih je v hotelu Golf čakalo še zadnje skupno kosilo, nato so najuspešnejši prejeli zaslužena priznanja sponzorjev, Mobitel pa je podaril mobilne telefone tudi trem, ki so bili v času iger najbolj aktivni na socialnem omrežju Facebook. Mladi cvet slovenskega zimskega športa se je nato razšel, le upamo pa lahko, da bomo o njihovih uspehih čimprej spet lahko poročali. Odlični rezultati na igrah v tirolski prestolnici bi jim morali vliti dodatno motivacijo za trdo delo in predanost športu, saj je pred njimi težak prehod iz mladinske v člansko kategorijo. Njihov talent ni sporen, zagrizenost, vztrajnost, red in disciplina pa jih bodo nekoč popeljali tudi na članske olimpijske igre.