Novice

Olimpijska stanovanja v Londonu že nared

16. marec 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Prireditelji poletnih olimpijskih iger v Londonu so predstavili prva dokončana stanovanja, ki bodo julija in avgusta v olimpijski vasi gostila športnike.

Skupno bodo športnikom namenili 2818 stanovanj na severozahodnem delu olimpijskega parka v Londonu. Vsa stanovanja bodo imela balkone, postelje bo mogoče prilagoditi tudi za najbolj visokorasle športnike, na njih pa bodo posebne žimnice, ki so jih preizkusili športniki, tako da ne bodo ne premehke ne pretrde.

 

"Atletska steza je atletska steza in bazen je bazen. Ampak tukaj bodo športniki preživeli največ časa," je ob predstavitvi prvih povsem dokončanih stanovanj dejal Jonathan Edwards, olimpijski prvak v troskoku leta 2000, v Londonu pa predsednik komisije športnikov v organizacijskem odboru. Poudaril je, da so v takšnih stanovanjih pomembne malenkosti, zato je pohvalil prireditelje, ki so mislili na vse: tako je mogoče potovalke potisniti pod postelje, na voljo je dovolj odlagalnih površni in obešalnikov. Pozabili niso niti za ustrezne rolete na oknih, ki bodo športnikom lahko zagotovile dovolj teme v sobah za miren spanec.

 

Glede celotne olimpijske vasi so prireditelji pojasnili, da bodo nacionalnim olimpijskim komitejem podelili ustrezno število stanovanj, kdo bo bival v katerem, pa se bodo nato odločili v vsaki državi posebej. Prav tako ne bodo fizično ločevali držav, ki so na nešportnih področjih v konfliktih, saj se bodo držali olimpijskega načela o premirju.

 

Danes pa so imeli na bodočih olimpijskih prizoriščih tudi manjši bombni preplah. Med pripravo terena za košarkarski vadbeni center so namreč odkrili manjšo neeksplodirano bombo iz druge svetovne vojne, ki pa so jo strokovnjaki brez težav odstranili in uničili.