Novice

Olimpijske norme postavljene. Čas je za trening!

20. april 2016 Šport za vse Pretekli vikend so se zaključili še zadnji trije dogodki projekta Moja olimpijska norma.

V Ljubljani, Kopru in Novem mestu se je zbralo skoraj 400 rekreacije željnih nadobudnežev, ki so preverili, kakšna je njihova telesna pripravljenost. Med njimi sta bila tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach in predsednik države, Borut Pahor.


»Vedno je lepo biti med športniki in med ljudmi, ki imajo radi šport. To ustvarja zelo pozitivno, olimpijsko vzdušje. To pa je nekaj, kar lahko že ves čas čutim v Sloveniji. Šport za vse je zelo pomemben, saj zelo pripomore k zdravemu življenjskemu slogu,« je povedal Thomas Bach, predsednik MOK-a in dodal, da je projekt Moja olimpijska norma »odlična pobuda«.


Preden se avgusta kot izbrana prostovoljka udeleži olimpijskih iger, pa je po svojo predčasno olimpijsko izkušnjo prišla tudi Nastasija. »Za prostovoljko na olimpijskih igrah v Riu sem se prijavila že pred dvema letoma, konec aprila pa naj bi izvedeli, katera lokacija nam bo določena za delo,« je o napetem pričakovanju nepozabne olimpijske izkušnje povedala Nastasija, ki se je dogodka udeležila zaradi želje po boljši telesni pripravljenosti.


Skupaj je v projetu sodelovalo več kot 500 rekreativcev. Sestava je bila zelo pestra – od popolnih začetnikov do zelo dobrih rekreativnih tekačev.

 

Vsi, ki se dogodkov niste utegnili udeležiti se lahko testirate do 30. aprila preko mobilne aplikacije Team Slovenia dostopne v Google Play ali App Store.