Novice

Olimpijski dan 2014

23. junij 2014 O OKS-ZŠZ Volčji Potok je gostil letošnji olimpijski dan, ki sta ga skupaj pripravila Olimpijski komite Slovenije in veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, Adriatic Slovenica.

23. junija olimpijsko gibanje po vsem svetu, v spomin na leto 1894, ko je bil ustanovljen Mednarodni olimpijski komite, praznuje Olimpijski dan. Z ustanovitvijo MOK so bili postavljeni temelji olimpijskemu gibanju in olimpijskim igram moderne dobe.

 

Olimpijski dan je, tako kot je že v navadi, obeležil tudi Olimpijski komite Slovenije, tokrat je bil središče dogajanja Volčji Potok. Dan smo preživeli v družbi najboljših slovenskih športnikov, obiskali so nas tudi dobitniki olimpijskih kolajn iz Sočija Tina Maze, Vesna Fabjan, Teja Gregorin in Žan Košir, ki so se skupaj z Vasilijem Žbogarjem, Rokom Margučem in Žanom Kranjcem zoperstavili nogometnim asom zlate generacije v nogometni tekmi. Z golom zadetka so premagali Milenka Ačimovića, Marinka Galiča, Mladena Rudonjo, Saša Udoviča in ostale člane zlate slovenske nogometne generacije.

 

Obiskovalci olimpijskega dne so se v olimpijskih kotičkih lahko spoznavali z različnimi športnimi panogami. Svojo opremo in znanje so tako prikazali veslači, lokostrelci, tenisači, golfisti, strelci, udeleženci olimpijskega dneva pa so se lahko preizkusili tudi na simulatorju smučarskih skokov in v namiznem tenisu.

 

Seveda ni šlo niti brez mini olimpijade s pravo olimpijsko himno in prihodom olimpijske zastave. Vse skupaj se je zaključilo z olimpijskim pohodom, pred katerim je Petra Majdič prebrala tudi olimpijsko prisego in poslanico predsednika MOK-a Thomasa Bacha.

 

Da pa ni bilo vse samo športno obarvano je za zaključek dneva poskrbel Big Band RTV SLO z gosti in koncertom na trati.

 

Fotogalerija.