Novice

Olimpijski festival evropske mladine se je začel

25. januar 2015 Vorarlberg 2015 V avstrijski deželi Predarlski in Lihtenštajnu se je začel olimpijski festival evropske mladine.

V avstrijski deželi Predarlski in v Lihtenštajnu se je danes začel zimski olimpijski festival evropske mladine, kjer nastopa 38 slovenskih športnikov v sedmih zimskih športih (alpsko smučanje, biatlon, deskanje na snegu, nordijska kombinacija, smučarski skoki, tek na smučeh, umetnostno drsanje).

 

Zastavo na otvoritvi tekmovanja, v skakalnem centru v Tschaggunsu, je nosil smučarski skakalec Domen Prevc. Domen je po Petru in Cenetu Prevcu že tretji smučarski skakalec iz družine Prevc, ki nastopa na omenjenem tekmovanju. Na otvoritvi in mimohodu držav je sicer sodelovalo 45 evropskih držav, ki jih na tekmovanju zastopa 898 športnikov.

 

Z nastopi jutri (ponedeljek) začenjajo alpski smučarji (veleslalom moški), nordijski kombinatorci (srednja skakalnica + 10 km smučarskega teka), smučarski tekači (10 km klasično), smučarske tekačice (7,5 km klasično) in umetnostna drsalka (kratki program) ter deskarji (deskarski kros).

Otvoritev