Novice

Olimpijski komite Slovenije bogatejši za novega sponzorja

27. maj 2016 Novi član velike olimpijske družine, veliki sponzor vse do leta 2020 so postale Slovenske železnice. Pogodbo sta danes podpisala Bogdan Gabrovec in Dušan Mes.

Skupina Slovenske železnice je koncern devetih slovenskih železniških družb, ki opravljajo celovite logistične storitve v Sloveniji in Evropi.  V mednarodnem in notranjem prometu skrbijo za varne in hitre prevoze tovora in potnikov ter celotno logistiko na enem mestu, kot tudi za vzdrževanje vozil in vodenje prometa po železniški infrastrukturi. Podjetja v skupini Slovenske železnice že več let zapored dosegajo odlične poslovne rezultate. Lansko leto je bilo zanje izjemno uspešno, saj so ponovno presegli rekorde in ustvarili več kot 580 milijonov prihodkov ter čisti dobiček v višini dobrih 23 milijonov evrov. Slovenske železnice svojo pot tlakujejo z uspehi na visoko tekmovalnem mednarodnem logističnem trgu, v Sloveniji pa krepijo svojo vlogo hrbtenice javnega potniškega prometa. Veljavo svojih uspehov povečujejo z ambicioznimi načrti, v katere so vse bolj vpeti tudi slovenski športniki.
Slovenske železnice so zanesljiv partner več slovenskih športnih organizacij in združenj s katerimi  promovirajo in podpirajo slovenski šport ter temeljne vrednote, ki jih naši športniki zastopajo.