Novice

»Olimpijski referenčni športno - medicinski center« za obdobje 2016 do 2020

23. oktober 2015 Vrhunski Šport OKS-ZŠZ pod okriljem Olimpijskega strokovnega centra objavlja: Javni razpis za podelitev naziva »Olimpijski referenčni športno - medicinski center.

Predmet razpisa je podelitev naziva OKS-ZŠZ za Olimpijske referenčne športno-medicinske centre (v nadaljevanju ORŠMC) v okviru Olimpijskega strokovnega centra za obdobje od leta 2016 do leta 2020 in sicer tistim institucijam, ki izpolnjujejo pogoje za pridobitev naziva Olimpijski referenčni športno - medicinski center na podlagi kriterijev, ki so natančno opredeljeni v besedilu razpisa, ki je objavljen na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije, na povezavi:

http://www.olympic.si/olimpijski-strokovni-center/olimpijski-referencni-sportno-medicinski-centri/javni-razpis-za-podelitev-naziva-olimpijski-referencni/

 

Končni cilj razpisa je vzpostavitev mreže ORŠMC v slovenskem prostoru.
Vzpostavljena mreža ORŠMC bo zagotavljala vrhunskim in drugim športnikom hiter dostop do zdravstvenih storitev. V ORŠMC bo športnikom na voljo visoko strokovno izobraženo in usposobljeno medicinsko osebje, ki bo delovalo s tesnim prepletanjem medicine in športa. To bo športnikom omogočalo dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev, s pomočjo katerih se bodo v čim krajšem času lahko vračali v trenažni proces in na tekmovališča ter tako ohranjali njihovo konkurenčnost.