Novice

Olimpijski tek bo letos v Kopru

12. april 2011 Šport za vse OKS skupaj s Športno zvezo Koper v počastitev Mednarodnega olimpijskega dneva ob obletnici MOK-a, 25.6. 2011 v Kopru, organizira Olimpijski tek.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj s Športno zvezo Koper v počastitev Mednarodnega olimpijskega dneva ob obletnici MOK-a, 25.6. 2011 v Kopru, organizira Olimpijski tek.

»Olimpijski dan je dan, ko se spomnimo začetka modernega olimpijskega gibanja, je trenutek, ko se spomnimo vsega dobrega, kar nam lahko nudi šport. Je dan, ko proslavljamo sanje, ki so se začele uresničevati 23. junija 1894 na Sorbonski univerzi v Parizu,« so besede predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesa Roggeja.

 

 

Za kraj izvedbe olimpijskega teka, ki bo tudi v Sloveniji počastil Olimpijski dan smo izbrali Športno rekreativni center Bonifika, ki z izjemno lepo infrastrukturo omogoča, da bomo preživeli lep olimpijski dan. Startnina znaša 10 evrov, s katero se boste lahko podali na olimpijsko tekaško progo  in ves čas dogajanja družili z olimpijci. Za vas bomo pripravili tudi darilno vrečko s tehnično tekaško majico in manjšimi pozornostmi naših zvestih sponzorjev.

 

Na olimpijskem teku, ki se bo začel ob 11. uri dopoldan, bodo lahko sodelovali prav vsi – vrhunsko pripravljeni tekači, tisti, ki še niso tako dobro pripravljeni in je šport zanje vseeno nepogrešljiv del življenja, tisti, ki se radi aktivno družijo in veselijo, moški in ženske, otroci in upokojenci ter vsi vmes, … Pričarati želimo pravo olimpijsko aktivno rajanje, s svojo prisotnostjo pa bodo vse zbrane počastili tudi slovenski olimpijci. Želimo, da letos postane 25. junij resnično olimpijski dan, ki ga bomo skupaj preživeli v duhu prijateljstva, spoštovanja in odličnosti.

 

Več informacij o teku najdete tukaj.