Novice

Olimpijski tek v Slovenski Bistrici odlično uspel

15. april 2013 Šport za vse Lepo vreme, odlična organizacija in veliko število tekačev ter navijačev je v Slovenski Bistrici soustvarjalo olimpijski tek.

Lokalni organizator, Javni zavod za šport Slovenska Bistrica, je drugi olimpijski tek v letu 2013 pripravil zgledno in privabil veliko število tekačev, ki so se pomerili v različnih starostnih kategorijah. Med moškimi v absolutni je teklo 89 tekačev in 39 tekačic. Med ženskami je slavila Mateja Mlinar, med moškimi je zmagal Miran Kokole.


Velik uspeh je zopet doživel družinski tek, kjer so tekli trije družinski člani, zbralo se jih je namreč kar 40 družin oz. 120 tekačev, sledil pa je štafetni medobčinski tek. Še bolj priljubljen je v Slovenski Bistrici otroški tek, kjer je v lepi nedelji teklo več kot 300 otrok. Skupaj se je na olimpijskem teku torej zbralo več kot 600 tekačev, ki jih je spodbujalo tudi veliko število prijateljev in staršev.


Olimpijski teki se v naslednji izvedbi seli še bolj na vzhod Slovenije, naslednji olimpijski tek (8. Moravski tek) bo namreč 27. aprila v Moravskih Toplicah. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Več o olimpijskih tekih lahko preberete na spletni strani, kjer so objavljeni tudi rezultati iz Slovenske Bistrice.