Novice

Olimpijski zajtrk, 3.junija 2016 v BTC-ju

25. maj 2016 Olimpijski marketing Olimpijske igre v Riu bodo že enaintridesete v vrsti poletnih iger modern dobe in sedme, na katerih bodo slovenski športniki nastopili pod zastavo samostojne Slovenije.

Športni spektakel in sanje slehernega vrhunskega športnika pa že dolgo ni več samo športni, temveč tudi marketinško in poslovno izredno privlačen dogodek. Simbol olimpijskih iger, pet medsebojno povezanih krogov, so ena najbolj cenjenih in prepoznavnih blagovnih znamk na svetu. Po raziskavi Mednarodnega olimpijskega komiteja jo prepozna 96% svetovne populacije, delež pa je višji od 90 % tudi v Sloveniji.

Poleg zagotavljanja optimalnih pogojev za nastop športnikov na olimpijskih igrah je za OKS pomembna tudi zaščita olimpijskih simbolov in pravic olimpijskih sponzorjev. Skladno z Olimpijsko listino je OKS na teritoriju, kjer deluje, dolžan skrbeti za zaščito pravic, ki jih zagotavlja olimpijski marketing. Vsaka nezakonita in neupravičena uporaba olimpijskih simbolov pomeni zmanjševanje ekskluzivnosti olimpijskih sponzorjev.

 

Vljudno vas vabimo na, da se nam pridružite na olimpijskem zajtrku, kjer bomo govorili o olimpijskih simbolih in tržnokomunikacijskih aktivnostih v obdobju olimpijskih iger.
Dobimo se v petek, 3. junija 2016, ob 9:00 v BTC, Kristalna palača (1. nastropje).

Uvodni predstavitvi bo sledil pogovor z zanimivimi gosti: z nami bodo Matic Švab, namestnik generalnega sekretarja za marketing in finance OKS, Maja Treven, direktorica marketinga Banke SKB, glavnega sponzorja olimpijske reprezentance Slovenije, Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije in Tomaž Ambožič, strokovnjak športnega marketinga in direktor Sport media Focus.
Vsak udeleženec prejme tudi tiskan izvod priročnika, v katerem je zbran pregled pravil in drugih določb, ki urejejo predmetno področje.

 

Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite na naslov bojana.okorn@olympic.si najkasneje do četrtka, 2. junija. Za vsa morebitna vprašanja nas lahko pokličete na telefonsko številko: 01-230 60 31.

Vsi zainteresirani ste po dogodku vljudno vabljeni na ogled Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra, ki je zaživel aprila letos.