Novice

Otvoritev olimpijske razstave v Ljubljani

08. april 2011 Ostale zadeve Britanski veleposlanik Andrew Page je danes v Ljubljani odprl fotografsko razstavo London 2012: Bodi del dogajanja.

Britanski veleposlanik Andrew Page je danes v Ljubljani odprl fotografsko razstavo London 2012: Bodi del dogajanja. Razstava na Krakovskem nasipu ponazarja začetek odštevanja dni do poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger 2012 v Londonu.

 

Na odprtju sta goste poleg veleposlanika nagovorila še predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in mestni svetnik Mestne občine Ljubljana Mitja Meršol, odprtja pa se je udeležilo tudi nekaj slovenskih športnikov.

 

Fotografska razstava sicer pripoveduje zgodbo o gostitelju iger, mestu London, prvem olimpijskem mestu, ki je načelo trajnosti vključilo že v sam začetek projekta. Organizatorji iger so tako pri ustvarjanju olimpijskega parka postavili nove standarde na področju arhitekturnega načrtovanja, varovanja okolja, trajnih pozitivnih sprememb skupnosti in miselnosti ljudi.

 

"Videz vzhodnega Londona se je v zadnjih mesecih dramatično spremenil po zaslugi inovativnih in izjemnih športnih objektov. Več kot 75 odstotkov vse infrastrukture za OI je že dokončane. Glavni ponos je olimpijski stadion, ki tudi že ima streho, sedišča in reflektorje, omeniti pa velja tudi spektakularen dizajn vodnega centra, ki je tako navdušil avstralskega plavalca Iana Thorpa, da se je odločil prekiniti tekmovalno upokojitev in začeti vaditi za OI 2012," je med drugim v nagovoru povedal Page.

 

Razstava bo na ogled do 30. aprila.