Novice

Pacquiau uničili olimpijske sanje

24. april 2015 Rio 2016 Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao odšteva dneve do spektakla za naslov prvaka v velterski kategoriji.

2. maja se bo pomeril z Američanom Floydom Mayweatherjem, je pa ostal brez olimpijskega nastopa, ki si ga tako zelo želi. Pacquiao na OI v Riu de Janeiru ne bo smel nastopiti, ker ima preveč profesionalnih borb.


"Pacquiao je zmeraj sanjal, da bi tekmoval na olimpijskih igrah, toda ne more, ker ima za seboj več kot 20 profesionalnih borb," je za francosko tiskovno agencijo v Sočiju dejal Wu Ching-Kuo, predsednik Mednarodne boksarke zveze (AIBA).


Na igrah v Riu bodo prvič v zgodovini lahko nastopili tudi profesionalni boksarji, vendar le tisti, ki v karieri nimajo več kot 20 borb. AIBA je dvignila starostno omejitev iz 34 na 40 let, kar pomeni, da bi 36-letni Filipinec po tem kriteriju lahko nastopil. Toda Pacquiao je med profesionalci odboksal že 64 borb in tako nima pravice nastopiti na OI.


Na največjem športnem dogodku pa je že nastopil njegov tekmec Mayweather. Leta 1996 je bil na igrah v Atlanti, v polfinalu ga je premagal Bolgar Serafim Todorov.