Novice

Pahor sprejel mlade olimpijce

08. september 2014 Nanjing 2014 Predsednik Slovenije, Borut Pahor, je v družbi dr. Jerneja Pikala sprejel mlade olimpijce.

"Na zadnjih mladinskih olimpijskih igrah ste doživeli velike uspehe. Tako kot drugi vrstniki ste pripomogli k temu, da se je v nas prebudil navdih in vera, ki sta nas zapustila. V športu ste zaradi športa samega, zaradi sebe in zaradi bližnjih ter vseh nas, ki vas podpiramo. To je zahvala države za uspehe. Da smo od vas lahko črpali energijo. Nadaljujte, mi bomo skušali slediti vašim uspehom," je uvodoma dejal Pahor ter mladim športnikom in njihovim trenerjem ter spremljevalcem zaželel veliko uspeha tudi v prihodnosti.

 

Slovenskemu predsedniku se je v imenu športnikov zahvalil kapetan zlate rokometne reprezentance Jaka Malus, ki mu je predal slovensko zastavo s podpisi vseh udeležencev iger na Kitajskem, kajakaš Anže Urankar, ki je prav tako osvojil zlato kolajno, pa je ministru za izobraževanje, znanost in šport, ki opravlja tekoče posle, dr. Jerneju Pikalu, podaril skupinsko fotografijo slovenske reprezentance.

 

"Hvala lepa za vse, kar storite in še boste za Republiko Slovenijo. Šport ni in nikoli ne bodo le rezultati. Predvsem se želim zahvaliti vsem, ki z vami delajo. Brez njih ni vaših uspehov," pa so bile besede dr. Pikala.

 

Mlade olimpijce je sprejel tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič.