Novice

Panožne športne šole

08. marec 2012 OKS se je odzval na zamrznitev razpisa za panožne športne šole s strani Vlade Republike Slovenije.

Vlada Republike Slovenije je zamrznila razpis za PŠŠ (panožne športne šole), ki ga je začela prejšnja Vlada, a ga žal ni izpeljala do konca. Gre za izredno uspešen projekt, v katerem so (bili) zaposleni trenerji, ki delajo v mladinskem športu in ustvarjajo nove vrhunske šampione. Prav v dneh, ko slovenski vrhunski šport tako uspešno kaže ves razkošni talent na Svetovnem prvenstvu v biatlonu, še prej pa na Svetovnem prvenstvu v poletih, je 127 trenerjev, zaposlenih v PŠŠ od novega Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dobilo interno obvestilo, da bo njihova nadaljnja usoda odvisna od rebalansa proračuna. Z drugimi besedami, 127 trenerje bo v prihodnjem mesecu, dveh, treh… enostavno ostalo brez osebnega dohodka, ki mnogim med njimi predstavlja edini vir preživetja.

 

V Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez se zelo dobro zavedamo pomembnosti odprtih vprašanj, o katerih je razpravljal na zadnji seji tudi Odbor za vrhunski šport in ki vplivajo na položaj nacionalnih športnih zvez v obstoječih družbenih razmerah. Sklepe, ki jih je sprejel Odbor za vrhunski šport pri OKS in vse pobude nacionalnih panožnih športnih zvez okrog najnovejšega položaja bo obravnaval tudi Izvršni odbor OKS na svoji seji dne 13.3.2012.  Razmere, v katerih se je znašel naš šport so vodstvu OKS dobro znane in zato bomo skušali, tako na podlagi sklepov, ki bodo sprejeti na seji IO OKS, kot tudi drugače vplivati na odgovorne v državi, da bi se stanje čimprej razjasnilo in uredilo v korist športa. Brez dvoma bomo predstavili realno stanje, tako ministru 
dr. Žigi Turku, kot tudi ostalim, ki so odgovorni za šport, tako znotraj resornega ministrstva, kot tudi v okviru Vlade RS.

 

O vseh nadaljnjih aktivnostih v zvezi z omenjeno problematiko bo OKS svoje članice sproti in kontinuirano obveščal.