Novice

Peak prvič s slovenskimi olimpijci

27. junij 2012 Kitajsko podjetje Peak Sport Products Co., Limited (Peak Sport) se letos prvič predstavlja kot opremljevalec slovenskih olimpijcev, članov Teama Slovenia London 2012.

OKS je s Peakom podpisal sponzorsko pogodbo do vključno olimpijskih iger Rio de Janeiro 2016. Za olimpijce je pripravil svečano opremo, opremo za proti čas in nacionalno kolekcijo, ki jo zaključuje uradna olimpijska navijaška kolekcija.

 

Peak je eden izmed vodilnih proizvajalcev športnih oblačil in obutve v Aziji. Najprej so se razvijali kot ponudniki športne opreme za košarko, danes pa se čedalje bolj usmerjajo tudi v izdelavo športnih oblačil in obutve za množični šport ter se širijo izven azijskih meja (izvažajo v 70 držav). Svoje mesto so že našli na ameriških tleh, kjer so usmerjeni predvsem v košarko (član Peak Teama je tudi slovenski košarkar Beno Udrih) in so danes največje kitajsko podjetje na področju športnih izdelkov v Ameriki. V čedalje večjem obsegu so prisotni tudi v evropskih športnih krogih. Na olimpijskih igrah v Londonu bo Peak opremljal poleg Slovenije še Novo Zelandijo, Irak, Alžirijo, Ciper, Libanon in Jordanijo.