Novice

Peter Kauzer in druščina na treningu "tam spodaj"

06. februar 2012 London 2012 Za Petrom Kauzerjem je že skoraj mesec dni treninga v Sydneyu. Velik obseg vadbe na divji vodi pa sta si z večkratnim olimpijskim prvakom Michalom Martikanom popestrila z menjavo disciplin.

Iz Kajakaške zveze Slovenije so postregli z nekaterimi zanimivostmi okrog začetka priprav najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov, kandidatov za nastop na igreh v Londonu. Za Petrom Kauzerjem je že skoraj mesec dni treninga v Sydneyu. Velik obseg vadbe na divji vodi pa sta si z večkratnim olimpijskim prvakom Michalom Martikanom popestrila z menjavo disciplin. Peter je trening opravil v kanuju, medtem ko je Michal sedel v Petrov kajak. Novičko o tem je objavil tudi slovaški spletni portal sport.cas. Povezava je na naslednjem linku: http://sport.cas.sk/clanok/215994/vodni-slalomari-martikan-a-kauzer-vymenili-si-lode-a-padla.html.

 

Tudi za ostalimi člani slovenske ekipe, ki trenira v Avstraliji sta že dva, za nekaterimi pa trije tedni treninga » tam spodaj«.

Lovro Leban in Rok Kuk sta prvič na zimskem treningu na južni polobli. Pridružila sta se italijanski ekipe, na treningu v Marooscydooru severno od Brisbana. Odločitev, da se pridružita treningu italijanske ekipe je bila zasnovana na dejstvu, da naši sosedje trenirajo pod vodstvom verjetno najbolj trofejnega nemškega trenerja Josefa Kapoušeka, po nemškem sistemu pa trenirata tudi Lovro in Rok. Pogoji za trening so odlični. Običajno dnevni ritem sestavljata dva treninga v čolnu, tek ali trening v fitnesu ter plavanje. Obseg treninga je velik , takšnega pa  doma v zimskih pogojih ne bi bilo mogoče kvalitetno izvesti. Z italijansko ekipo sta se odlično ujela, tako da trening poteka zares optimalno.  Nekaj vtisov s treninga je objavljeno na spletni strani kluba: http://www.socakajak-klub.si/novice/2012020202442697/

 

Slalomiste pa čaka konec prihodnjega tedna tudi že prvi letošnji nastop. Za ICF ranking tekmo Australian Open je prijavljeno 230 tekmovalcev in tekmovalk. Konkurenca je povsem primerljiva s tekmo svetovnega pokala, saj bodo nastopili vsi najboljši svetovni kajakaši in kanuisti. Slovenske barve bodo na tekmi zastopali v kajaku Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Martin Albreht in Matej Poljanec, med dekleti Urša Kragelj in Eva Terčelj, v kategoriji kanuja Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, v dvosedu pa bosta na startu posadki Božič- Taljat in Slapšak – Jarc. Za domačine bodo to sicer že kvalifikacijske tekme, medtem ko je večina evropskih tekmovalcev v obdobju največje količine treninga. Kljub temu so prve tekme v Avstraliji že nakazovale razmerja kasneje v sezoni, saj je za vsemi že več kot polovica pripravljalnega obdobja.