Novice

Petra Majdič bo vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Sočiju

28. november 2013 Soči 2014 Petro Majdič, ki jo osvojila bronasto olimpijsko kolajno na igrah v Vancouvru, je danes za vodjo olimpijske reprezentance Slovenije potrdil IO OKS.

Potem, ko so na Smučarski zvezi Slovenije za vodjo olimpijske reprezentance Slovenije v Sočiju predlagali Petro Majdič, saj bo v.d. predsednika SZS Enzo Smrekar polno zaseden s pogovori z obstoječimi in potencialnimi novimi sponzorji SZS, so člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez na korespondenčni seji izbirali vodjo olimpijske reprezentance med dvema kandidatoma: predsednikom Hokejske zveze Slovenije Matjažem Rakovcem, ki ga je predlagala Hokejska zveza Slovenije  in dobitnico kolajne iz Vancouvra Petro Majdič, ki sta jo predlagala Smučarska zveza Slovenije in Odbor za vrhunski šport.

 

Člani IO OKS, predstavniki olimpijskih športov, so odločili, da bo vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Sočiju Petra Majdič. Član IO OKS Matjaž Rakovec zaradi osebne vpletenosti ni glasoval.