Novice

Podpisan sporazum o razvoju športa

08. maj 2013 O OKS-ZŠZ Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednik OKS-a dr. Janez Kocijančič sta podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju pri razvoju športa v Sloveniji.

Sporazum med drugim predvideva medsebojno sodelovanje pri pripravi in izboljšanju rešitev na zakonodajnem področju, uresničevanje že sprejetih skupnih programov, ki so v javnem interesu, ter tesnejše sodelovanje s strokovnimi institucijami in panožnimi zvezami pri oblikovanju dolgoročne strategije slovenskega športa.

 

Minister dr. Pikalo se je s predstavniki OKS pogovarjal tudi o izzivih na področju športa. Dr. Kocijančič je poudaril nujnost preprečevanja dopinga na področju vrhunskega in rekreativnega športa v Sloveniji in potrebo po ustanovitvi neodvisne in samostojne agencije za boj proti dopingu.

 

Sogovornika sta se pogovarjala tudi o ureditvi zaposlovanja vrhunskih športnikov v državni upravi ter o potrebi po ustrezni regulaciji iger na srečo v Sloveniji s ciljem preprečevanja nezakonitih stavnic in negativnega učinka na družbo in šport, so še sporočili z ministrstva.