Novice

Podpisane pogodbe o »Izobraževanju na daljavo«

18. november 2013 Vrhunski Šport Izobraževanje na daljavo preko spleta za vrhunske športnike - e-izobraževanje, se bo po današnjem podpisu pogodb na sedežu družbe Telekom Slovenije nadaljevalo tudi v šolskem letu 2013/2014.

Namen  projekta je mladim vrhunskim športnikom omogočiti  čim bolj kakovostno in učencem prijazno  srednješolsko izobraževanje preko spleta, saj so zaradi samega procesa treningov in tekmovanj veliko odsotni in tako prikrajšani za redni izobraževalni proces. Z e-izobraževanjem imajo vrhunski športniki možnost sodelovanja v neprekinjenem izobraževalnem procesu ob stalni strokovni podpori učiteljev. Glavni cilj izobraževanja na daljavo je, da vrhunski športniki uspešno zaključijo šolanje. 

 

Po današnjem podpisu pogodbe med ravnatelji treh srednjih šol, ki izvajajo e-izobraževanje (ravnateljica Mirjam Bizjak - Gimnazija Franceta Prešerna, pomočnica ravnatelja Mateja Krumpak - II. Gimnazija Maribor, Dejan Rudolf  - Gimnazija Šiška) in predsednikom OKS-ZŠZ dr. Janezom Kocijančičem,  se bo e-izobraževanje nadaljevalo tudi v šolskem letu 2013/2014.

 

»Izobraževanje na daljavo je izjemno pomembno pri razvoju mladih športnikov, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez bo tudi v prihodnje podpiral projekt, ker se zavedamo pomembnosti izobraževanja«, je povedal dr. Kocijančič.

Sredstva za izvedbo je zagotovil veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije  -Telekom Slovenije, d.d.  in so bila razdeljena na tri šole; že omenjene  II. Gimnazijo Maribor, Gimnazijo Franceta Prešerna, Gimnazijo Šiška za izvedbo Študija na daljavo z učenci - športniki, ki so kategorizirani pri Olimpijskem komiteju Slovenije.