Novice

Pomembno priznanje za Planinsko zvezo Slovenije

31. oktober 2013 Celostna podoba Ciciban planinec in Mladi planinec prejela pohvalo žirije 6. bienala vidnih sporočil Slovenije.

Bienale vidnih sporočil vsako leto organizira Fundacija Brumen za periodični pregled nacionalnih dosežkov na različnih področjih oblikovanja vizualnega sporočanja. Ta razstava - z mednarodno žirijo - je največja tovrstna prireditev pri nas in tudi najbolj priznana v stroki.

 

Mednarodna žirija v sestavi Roger Black (predsednik), Anette Lenz, Alice Twemlow, Oliver Reichenstein in Nedjeljko Špoljar je odločila med množico del. Vsa izbrana so razstavljena v Narodni galeriji.

 

Najvišje strokovno priznanje za vidna sporočila pri nas - veliko Brumnovo nagrado - je mednarodna žirija namenila Tomatu Koširju in ekipi Dnevnika za oblikovanje serije naslovnic Objektiva (sobotne priloge časopisa Dnevnik).

 Med prejemniki nagrad in pohval je v kategoriji Celostne podobe institucij in dogodkov tudi celostna podoba Ciciban planinec in mladi planinec, ki so jo zasnovali v Grupi EE za Mladinsko komisijo PZS.