Novice

Povabilo razrednim in športnim pedagogom ter vzgojiteljem

31. marec 2015 Šport za vse OKS-ZŠZ in Atletska zveza Slovenije vas vabita, da se pridružite posebnemu dogodku, ki je namenjen promociji športa, teka in gibanja.

Tek sodi med osnovne gibalne dejavnosti in je osnova za veliko večino vseh športnih aktivnosti. Skupaj si prizadevamo, da se čim večje število prebivalstva redno ukvarja s športom. Tek je zagotovo ena od odličnih možnosti, zato vas vabimo, da skupaj prispevamo k razvoju teka in športa v Sloveniji ter spodbudimo predvsem otroke in mladino, da sodelujejo pri tem posebnem dogodku. Prepričani smo, da bo pozitivna izkušnja prispevala k njihovemu vključevanju v šport in bodo z veseljem redno tekli ali se kakorkoli drugače vključili v športno dejavnost.

 

Ta poseben dogodek, katerega namen je promocija teka in gibanja v Sloveniji, bo v petek, 10.aprila 2015. Na ta dan se namreč prične tudi eden največjih športnih mednarodnih dogodkov v Sloveniji v letu 2015 - volilni kongres Evropske atletske zveze, ki bo tokrat organiziran v Sloveniji. Na kongresu bodo prisotni predstavniki iz preko 50 držav, med njimi so prisotnost potrdili tudi najvplivnejši mednarodni odločevalci v svetu športa. Posebej velja izpostaviti predsednika mednarodne atletske organizacije IAAF, g. Lamine Diacka, predsednika Evropske atletske zveze, g. Hansjorg Wirza, legendarnega 35 kratnega svetovnega rekorderja v skoku s palico in podpredsednika IAAF, g. Sergej Bubka, bivšega svetovnega rekorderja na 800m in podpredsednika IAAF, g. Lorda Sebastiana Coa ter številne visoke predstavnike svetovne atletike, med katerimi sta tudi g. Dahlan Al Hamad, ki je predsednik azijske atletike in g. Kalkaba Malboum Hamad, predsednik afriške atletske asociacije.

 

Na ta dan vabimo vse slovenske vrtce in šole, da v sklopu rednega pouka, v času popoldanskega varstva ali v sklopu interesnih dejavnosti v svojem okolju vrtca ali šole organizirajo tek na 100 metrov. Tek lahko poteka v ravni liniji ali krožno. Razdalja naj bo enotna 100m, saj je to tudi uradna atletska disciplina, ki je vedno na programu največjih mednarodnih (olimpijske igre, svetovna in evropska prvenstva) in domačih športnih tekmovanj. Otroci lahko tečejo posamezno ali v skupini s skupnim startom. Veseli bomo, če boste na dogodek povabili tudi vse otroke s posebnimi potrebami, gibalnimi in drugimi oviranostmi, saj bodo tako lahko tudi on del najbolj množičnega tekaškega dogodka v Sloveniji.

 

Naloga vrtcev in šol je torej izvedba teka na 100 metrov, v petek 10. aprila 2015. Poleg tega pa vas naprošamo, da nam pošljete podatek o vašem vrtcu ali šoli, ki se bo vključila v izvedbo dogodka ter število otrok, ki so sodelovali. Podatke posredujte po elektronski pošti na naslov: info[@]atletska-zveza.si, najkasneje do 20. aprila 2015. Šola, ki bo izvedla omenjeni dogodek bo prejela zahvalno listino s strani Atletske zveze Slovenije s podpisi visokih gostov in nekdanjih vrhunskih atletov, ki bodo sodelovali na kongresu.

 

Za vse dodatne informacije se prosim obrnite na kontaktne osebe OKS-ZŠZ in Atletske zveze Slovenije in sicer na g. Aleša Šolarja, ales.solar[@]olympic.si, telefon 051 376 289 in g. Zdravka Peternelja na zdravko.peternelj[@]atletska-zveza.si, telefon 031 203 010.