Novice

Poziv mreže prostovoljskih organizacij

07. marec 2012 Šport za vse Šport s svojimi preko 7500 društvi predstavlja največji delež nevladnega društvenega sektorja, ki temelji predvsem na prostovoljnem delu.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je že leta 2008 pričel s projektom »Prostovoljno delo v športnih organizacijah«. Mreža slovenskih prostovoljskih organizacij, ki jo vodi SLOVENSKA FILANTROPIJA poziva vse, da predstavite dejavnost vaših prostovoljcev v Slovenskih medijih, ki bodo poročali o dobrih delih, ki jih opravijo prostovoljci.

 

Na Slovenski filantropiji si vztrajno prizadevamo, da bi mediji objavljali čim več dobrih novic in s tem namenom smo organizirali tudi okroglo mizo Kje so dobre novice?. Eden od odzivov je med drugim ta, da bodo tudi na POP TV poročali o dobrih delih, ki jih opravijo prostovoljci. Zato se obračamo na vas, da vaše prostovoljske zgodbe pošljete na naslov novice[@]filantropija.org in jih bomo posredovali uredništvu.

Vaše zgodbe prav tako zanimajo novinarje Radia Slovenija, ki pripravljajo oddajo Dobra dela, v njej pa predstavljajo različne posameznike, skupine prostovoljcev, nevladne organizacije in društva, ki tako ali drugače nesebično pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo ali pa jim pomoč pride zgolj prav …

O dobrih novicah pa redno poroča tudi novinarka časnika Dnevnik Petra Mlakar, kateri bomo tudi posredovali vaše informacije.

V mesecu marcu lahko s spodbudnimi prostovoljskimi zgodbami sodelujete tudi v nagradni igri, ki jo Slovenska filantropija organizira ob 20. letnici delovanja. Vaše zgodbe oz. zgodbe vaših prostovoljcev bomo vedno z veseljem objavili na www.prostovoljstvo.org kot tudi v Prostovoljskih e-novicah.

Pozivamo vas tudi, da za Odprto cono – revijo Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, pripravite kratek opis (3 stavki) največje aktivnosti, ki ste jo izvedli v evropskem letu prostovoljstva 2011 in jo skupaj s fotografijo (v visoki resoluciji) pošljete na naslov lenka.vojnovic[@]filantropija.org do petka, 9. marca.