Novice

Predsednik Evropske odbojkarske zveze na obisku na OKS

04. maj 2016 Mednarodne zadeve Na povabilo predsednika Odbojkarske zveze Slovenije Metoda Ropreta je na delovnem obisku v Sloveniji predsednik SEV-a Aleksandar Boričić.

Prvi človek evropske odbojkarske družine in podpredsednik Svetovne odbojkarske zveze Aleksandar Boričić, ki je na obisku v Sloveniji, je našel čas in obiskal Olimpijski komite Slovenije, kjer ga je sprejel predsednik Bogdan Gabrovec s sodelavci.

 

Uvodoma je gost iz Srbije pohvalil strokovno in organizacijsko delo Odbojkarske zveze Slovenije, ki se je v samo nekaj letih iz popolnega razsula prelevila v vzorno organizirano nacionalno panožno športno zvezo. Kot je poudaril Boričić, mimogrede v odbojki deluje že dolgo vrsto let, saj je bil dolga leta trener, kot aktiven športnik pa je v mladih letih dodobra spoznal Slovenijo, kjer je na reprezentančnih pripravah deloval pod vodstvom takratnega jugoslovanskega selektorja Viktorja Krevsla, prav slovensko odbojko povsod v setu postavljajo za vzgled delovanja in organiziranosti. In to ne samo zaradi velikanskega upeha na lanskem Evropskem prvenstvu in srebrni kolajni.

 

Uspešen nastopi v  letošnji Svetovni ligi in organizacija svetovnega prvenstva deklet do 23 let v Ljubljani in Mariboru sta kratkoročna cilja vodilnih na Odbojkarski zvezi Slovenije. Predvsem pri organizaciji velikih prireditev ne nameravajo preveč hiteti, pač pa modro in strpno kandidirati za organizacio Evropskega prvenstva leta 2019 ali 2021. Do tedaj se bodo namreč spremenila pravila, na EP bo sodelovalo 24 ekip, organizacija pa bo pripadla štirim državam.