Novice

Predsednik MOK-a se je srečal s slovenskim državnim vrhom

16. april 2016 O OKS-ZŠZ Thomas Bach se je med obiskom naše države srečal tudi s slovenskim državnim vrhom.

Najprej se je sestal s premierjem Mirom Cerarjem ter ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, nato pa še s predsednikom republike Borutom Pahorjem.
"Slovenija je velikan v olimpijskem svetu," je na sprejemu pri predsedniku vlade poudaril predsednik Moka ter pohvalil dobro delujoč Olimpijski komite Slovenije (OKS). Sogovornika sta se strinjala, da je za vzdrževanje oziroma nadgradnjo tako visoke ravni olimpijskega športnega udejstvovanja potrebno ustrezno razvojno naravnano delovanje pristojnih v Sloveniji.


Na srečanju so bili tudi namestnik generalnega direktorja Moka za olimpijske zadeve Pierre Miro, predsednik OKS Bogdan Gabrovec, generalni sekretar OKS Edvard Kolar ter predsednik Slovenske olimpijske akademije Miroslav Cerar starejši. Ob slovenskem premierju so bili ministrica Maja Makovec Brenčič ter direktor direktorata za šport Boro Štrumbelj.


Po obeh sprejemih je Bach odšel v Športni park Kodeljevo, kjer je v okviru projekta Moja olimpijska norma tekel na stadionu, med drugimi pa so se mu pridružili tudi predsednik države Borut Pahor, ministrica Maja Makovec Brenčič ter predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.