Novice

Predstavila se je mladinska olimpijska reprezentanca Slovenije

05. avgust 2014 Nanjing 2014 V Termah Zreče se je predstavila mladinska olimpijska reprezentanca Slovenije, ki bo od 16. do 28. avgusta 2014, nastopila na II. mladinskih olimpijskih igrah, ki bodo v Nandžingu.

V torek bo proti Kitajski odpotovalo 48 slovenskih športnikov, 32 fantov in 16 deklet, ki bodo nastopili v 14 športih. Za primerjavo, na I. mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju, je nastopilo 24 slovenskih športnikov. Mlade športnike sta v Termah Zreče, na predstavitvi reprezentance, pozdravila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zveze, dr. Janez Kocijančič, in veleposlanik Kitajske v Sloveniji, njegova ekscelenca Xianyi Zhang.

 

V izbrani vrsti je med najizkušenejšimi plavalka Nastja Govejšek, ki je nastopila že na olimpijskih igrah v Londonu, med rokometaši bomo videli tudi najboljšega desnega zunanjega igralca pravkar končanega mladinskega evropskega prvenstva v rokometu, Blaža Janca. Na olimpijski program se vrača golf, kjer bo imela Slovenija dva predstavnika, Ano Belac in Žan Luko Štirna. V zadnjem hipu se je poškodovala igralka košarke Maruša Seničar, ki ostaja doma, o njeni morebitni menjavi pa boste obveščeni.

 

Prvi slovenski nastopi, ki jih boste lahko spremljali na spletni strani www.olympic.si, na družabnih omrežjih olimpijske reprezentance Slovenije in na mobilni aplikaciji Team Slovenia, bodo v nedeljo 17. avgusta, v plavanju, kolesarstvu, badmintonu ter veslanju.

 

Člane reprezentance najdete v priponki.

Predstavitev_ml._olimpijske_reprezentance_Nandzing_2014.docx227 K

Predstavitev reprezentance

Predstavitev reprezentance