Novice

Predstavitev slovenske olimpijske kolekcije London 2012 na Petrolu

22. junij 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012 OKS je na bencinskem servisu družbe Petrol uradno predstavil oblačila olimpijske kolekcije London 2012.

Olimpijski komite Slovenije je na uradni predstavitvi slovenske olimpijske kolekcije London 2012, ki je potekala na Petrolovem bencinskem servisu v Ljubljani, predstavil oblačila, ki jih bodo nosili slovenski olimpijci na prihajajočih olimpijskih igrah. Svečana oblačila, oblačila za prosti čas, nacionalni komplet in navijaške izdelke je izdelal veliki sponzor Teama Slovenia, Peak, med tem ko je tekmovalna oblačila izdelal Toper, tudi veliki sponzor Teama Slovenia. V kolekciji, ki jo je oblikoval Sandi Murovec, gre za prepletanje slovenskih nacionalnih športnih barv – zelene, modre in bele, dopolnjenih z dvema nosilnima vzorcema – pri prvem gre za dinamično kombinacijo različnih oblik Triglava kot slovenskega simbola in na drugi strani za enostavno rešitev s ponavljajočimi se napisi Team Slovenia.


Olimpijske igre so poseben dogodek, kjer je treba pri pripravi oblačil upoštevati različne zakonitosti: barve, vključevanje prepoznavnih državnih simbolov in ostalih grafičnih elementov, ki so po svoji zanimivosti vpadljivi in hkrati enostavni po sporočilnosti, izrednega pomena so vsekakor tudi vrhunski materiali in modeli oblačil, kar skupaj omogoča udobno počutje športnikov na igrah. Vse to so bila po besedah oblikovalca, Sandija Murovca, osnovna izhodišča pri snovanju olimpijske kolekcije London 2012.

 

Nacionalni komplet in tekmovalna oblačila so tista, kjer gre za intenzivnejšo komuniciranje nacionalnih simbolov, saj je kot glavni grafični element uporabljen Triglav. Pri ostalih oblačilih je večji poudarek na promociji Teama Slovenia – vzorec je namreč sestavljen iz ponavljajočih se napisov Team Slovenia, s čimer bodo oblačila pripomogla k boljši prepoznavnosti slovenskih olimpijcev kot skupine, imenovane Teama Slovenia, ter na drugi strani Slovenije kot države.

 

V kolekciji so uporabili barvno kombinacijo zelene, modre in bele barve, ki jih po pravilniku, sprejetem leta 2005, na OKS-u tudi priporočajo za izdelavo vseh nacionalnih športnih oblačil. Predvsem je prednost letošnje kolekcije ta, da so vsa oblačila povezljiva, kar članom Teama Slovenia omogoča, da bodo ne glede na izbrano kombinacijo vedno usklajeni in prepoznavni. Mladosten dizajn, enostavnost in »morsko-surferski« pridih bodo skupaj s kakovostnimi materiali pripomogli k dobremu počutju slovenskih športnikov in ostalih članov Teama Slovenia ter odlična promocija Slovenije.

 

Šport je tesno povezan tudi z navijači. Oni so pogosto motivator, gonilna sila in energija vsakega športnika. OKS je z namenom, da bi še tesneje povezal navijače in njihove idole, v okviru letošnjih olimpijskih iger vpeljal tudi uradno olimpijsko navijaško kolekcijo. S tem želijo pod skupnim sloganom »Pokaži, za koga utripa tvoje srce« aktivneje povezati navijače, podpornike in privržence s športniki in jih nagovarjajo k podpori slovenskih olimpijcev. Z delom izkupička od prodaje teh izdelkov bo OKS lahko dodatno financiral določene aktivnosti za mlade športnike.

 

Olimpijsko navijaško kolekcijo sestavljajo moška in ženska polo majica in T-shirt, za otroke bo na voljo T-shirt majica, v kolekciji pa je tudi navijaška kapa.  Kolekcija je izdelana v sodelovanju z velikim sponzorjem Teama Slovenia, Peakom, in je narejena po uradni olimpijski kolekciji London 2012 z manjšimi dopolnitvami. K vsemu so dodali še olimpijske zapestnice, ki prav tako kažejo znak podpore. Navijači bodo lahko kupili navijaške izdelke na 123 večjih Petrolovih bencinskih servisih po vsej Sloveniji in v spletni trgovini http://trgovina.petrol.si.

 

S Petrolom, velikim sponzorjem Teama Slovenia, so na OKS-u združili moči in poskrbeli, da bodo lahko navijači zbirali navijaško energijo tudi nekoliko drugače – na bencinskih servisih bodo namreč posebne navijaške raglje, prek katerih bodo navijači izrazili podporo slovenskim športnikom. Ti bodo ragljo zavrteli, poslali brezplačen SMS in se na ta način  pridružili olimpijski navijaški skupini. Število vseh strastnih navijačev in energijo, ki jo bodo namenjali olimpijcem, bo Petrol meril s posebnim števcem na spletnem mestu london.petrol.si. Vsako sporočilo in vsaka zavrtena raglja šteje, navijače pa čakajo tudi lepe nagrade. Ob koncu akcije bodo izbrani navijači vso zbrano energijo, ki se bo beležila na spletni strani, predali našim olimpijcem ob njihovem prihodu iz Londona.

 

Kitajsko podjetje Peak Sport Products Co., Limited (Peak Sport) se letos prvič predstavlja kot opremljevalec slovenskih olimpijcev, članov Teama Slovenia London 2012. OKS je s Peakom podpisal sponzorsko pogodbo do vključno olimpijskih iger Rio de Janeiro 2016. Za olimpijce je pripravil svečano opremo, opremo za proti čas in nacionalno kolekcijo, ki jo zaključuje uradna olimpijska navijaška kolekcija.

 

Peak  je eden izmed vodilnih proizvajalcev športnih oblačil in obutve v Aziji. Najprej so se razvijali kot ponudniki športne opreme za košarko, danes pa se čedalje bolj usmerjajo tudi v izdelavo športnih oblačil in obutve za množični šport ter se širijo izven azijskih meja (izvažajo v 70 držav). Svoje mesto so že našli na ameriških tleh, kjer so usmerjeni predvsem v košarko (član Peak Teama je tudi slovenski košarkar Beno Udrih) in so danes največje kitajsko podjetje na področju športnih izdelkov v Ameriki. V čedalje večjem obsegu so prisotni tudi v evropskih športnih krogih. Na olimpijskih igrah v Londonu bo Peak opremljal poleg Slovenije še Novo Zelandijo, Irak, Alžirijo, Ciper, Libanon in Jordanije.

Olimpijska kolekcija Team Slovenia - London 2012