Novice

Primož Kozmus se vrača

26. oktober 2010 Vrhunski Šport Olimpijski zmagovalec in svetovni prvak Primož Kozmus se po enoletnem premoru vrača v vrhunski šport.

Svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva, ki je lani presenetljivo naznanil predčasno upokojitev, Primož Kozmus, se vrača na tekmovališča. ''Res je. Primož že nekaj časa trenira, a je bilo to znano le tistim najožjim. Vzrok, zakaj se je tako odločil, so urejene družinske zadeve, ki jih pred tem ni imel časa urediti. Vrnil se bo v tekmovalne arene in bo nastopal že v naslednji sezoni,'' nam je zaupal atletski menedžer Uroš Žager, s katerim je Primož Kozmus sodeloval že v preteklosti, zelo verjetno pa bo tako tudi v prihodnosti. Kozmus je v času, ko ni aktivno treniral in tekmoval, postal očka in očitno zdaj dobil dodatne motive za to, da v prihodnosti nadaljuje zelo uspešno športno pot.

 

Novica je v javnost prišla po ponedeljkovem sestanku s predsednikom Vlade Republike Slovenije Borutom Pahorjem in z ministrom za šolstvo in šport dr. Igorjem Lukšičem. Predsednik vlade je novico sprejel z velikim zadovoljstvom ter olimpijskemu in svetovnemu prvaku v metu kladiva odvrnil, da mu bo pomagal v okviru pristojnosti, ki jih ima, ter dodal, da se bo glede finančnih pomoči za vnovičen zalet treninga skupaj z ministrom potrudil, da bi se proučile vse možnosti. Predsednik vlade je ob tej priložnosti poudaril, da je slovenski šport izjemno pomemben in uspešen ambasador slovenskega ponosa v svetu in da se vlada trudi s športno politiko zagotavljati pogoje za to.

 

 

Primož je o svoji vrnitvi povedal: ''Za umik sem imel več razlogov, ki so bili osebne narave. Vendar sem po srcu športnik in menim, da temu športu lahko še veliko doprinesem in v metu kladiva še nisem rekel zadnje besede. Novim izzivom naproti se podajam z veseljem in veliko optimizma. To mi dopušča tudi zdravstveno stanje, saj je bilo v času umika dovolj časa za regeneracijo. Nameravam nadaljevati delo po začrtani poti, ob tem bodo imeli priložnost sodelovati člani moje nekdanje ekipe, s katerimi sem osvojil vrh in upam da bo delo prineslo vrhunske rezultate že v naslednji olimpijski sezoni.'' Kozmus je sodeloval vso kariero s trenerjem Vladimirjem Kevom, ki pa ob našem klicu ni povedal nič konkretnega in je deloval malce zmedeno. ''O tem nič ne vem,'' nam je sprva odvrnil, nato pa dejal: ''Vem vse. A zadeve ne bom komentiral.'' Vprašanje je, ali bosta s Kozmusom še sodelovala. Jasno pa je, da je v zadnjem času Brežičan treniral sam.