Novice

Priprave na olimpijske igre v Riu

03. junij 2016 Rio 2016 Še 62 dni nas loči od slavnostne otvoritve največjega, ne samo športnega dogodka - poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije potekajo priprave na največji globalni dogodek v letu 2016 v skladu z usmeritvami in načrti. V svetu veliko prahu dviguje politična situacija v tej latinskoameriški državi, ki je polna kriminala in korupcije, pojav virusa Zike in še kaj bi se našlo. Slovenske športnice in športniki - kandidati za nastop na igrah v Riu, so bili že v veliki meri seznanjeni z najbolj aktualnimi in perečimi zadevami v smislu varnosti in zdravja.

 

Čeprav bodo igre v Riu relativno daleč od Slovenije in realno ni pričakovati velikega obiska slovenskih navijačev, jih bo nekaj kljub temu potovalo na olimpijska prizorišča, kjer bodo stiskali pesti za slovenske olimpijce. Olimpijski komite Slovenije in vodstvo olimpijske reprezentance se, v sodelovanju z državnimi organi, tudi po tej plati pripravljata, predvsem na pravočasno informiranje vseh, ki se nameravajo udeležiti iger.

 

Tule sta povezavi na uradne strani Ministrstva za zunanje zadeve, na katerih si lahko preberete koristne informacije.