Novice

Pristaniški dan Luke Koper

17. maj 2016 Olimpijski marketing V sobotu bo v Kopru že jubilejni, 10. Pristaniški dan, ko naše pristanišče na široko odpre svoja vrata vsem, ki bi radi spoznali njegov utrip.

Tradicionalni Pristaniški dan bo letos v znamenju slovesne otvoritve, bogatega spremljevalnega programa in večernega koncerta. Pričakujejo vas v soboto, 21. maja, na Ukmarjevem trgu v Kopru, med 9. in 18. uro.

 

Deseti rojstni dan Pristaniškega dne je priložnost za nov začetek. Z letošnjim letom uvajamo tematiko dneva, ki se bo iz leta v leto spreminjala. Začenjamo olimpijsko obarvani, saj je Luka Koper že 19 let sponzor olimpijskih reprezentanc. Na letošnjim olimpijskih igrah v Braziliji pa bo nastopilo več Luških varovancev: jadralci Vasilij Žbogar, Veronika Macarol in Tina Mrak, kajakašica Špela Ponamarenko, tenisačica Andreja Klepač in slovenska rokometna reprezentanca.

V znamenju olimpizma bo tudi slavnostna otvoritev Pristaniškega dneva ob 10. uri, na Ukmarjevem trgu, kakor tudi osrednji gost, prvi boter Pristaniškega dne. Ta bo ob rojstnem dnevu pristanišča, ki ga praznujemo 23. maja, svojo osebno čestitko zaupal papirnati ladjici, ki jo bo ponesla v širni svet.     

 

Več info o dogodku: živeti s pristaniščem