Novice

Program za mlade novinarje Nanjing 2014

20. avgust 2013 Vrhunski Šport Vabimo vas k sodelovanju v programu za mlade novinarje, ki ga organizira Mednarodni olimpijski komite v sodelovanju z organizatorjem mladinskih olimpijskih iger v Nanjingu 2014.

V času iger bo 30 mladih novinarjev (15 moških in 15 žensk), ki bodo izbrani med kandidati iz celega sveta, med 16—28. avgustom 2014 opravljajo novinarske naloge na prizorišču mladinskih olimpijskih iger na Kitajskem ter se poleg tega izobraževalo na področju novinarstva, za kar bodo skrbeli priznani svetovni strokovnjaki.

 

Izobraževanje bo vsebovalo znanja s področja televizije, radia, pisočega novinarstva, novih in socialnih medijev, javnega nastopanja in fotografiranja. Mednarodni olimpijski komite bo kril vse stroške prevoza, namestitve in prehrane ter šolnine. Mladi novinarji bodo nosilci E akreditacije in bodo bivali v olimpijski vasi skupaj s športniki. Program bo v angleškem jeziku.

 

V Sloveniji se je OKS v sodelovanju z MOK-om odločil, da k sodelovanju povabi tudi mlade novinarje ali tiste, ki bi to radi postali. V program se lahko prijavijo novinarji, začetniki stari med 18 in 24 let (do 28. avgusta 2014). OKS bo dva od prijavljenih kandidatov, ki jih bo ocenil kot najbolj primerna, prijavil v program. O izboru bo odločal MOK skupaj s svojimi kontinentalnimi združenji olimpijskih komitejev, v Evropi bo to EOC. Iz vsakega kontinenta (Afrika, Evropa, Amerika, Azija, Oceanija) bodo izbrani po štirje kandidati, osem jih bo izbranih iz vrst gostiteljice iger, po enega predstavnika pa bosta imela Lillehamer, ki gosti zimske mladinske olimpijske igre leta 2016 in Buenos Aires, ki bo sledil Nanjingu pri organizaciji letnih iger. 

 

Vsi kandidati naj svoje prijave v slovenskem in angleškem jeziku, ki vsebujejo spremno motivacijsko pismo in življenjepis v angleškem in slovenskem jeziku, pošljejo na e-naslov matic.svab[@]olympic.si. Prijave sprejemamo do 1. oktobra 2013.  Izbrani kandidati, ki bodo prišli v ožji krog, bodo imeli telefonski intervju s predstavniki MOK-a, ki bodo izbrane kandidate objavili 16. decembra letos.