Novice

Prvi olimpijski tek v letu 2013 odlično uspel

08. april 2013 Šport za vse Prvi olimpijski tek v letu 2013 je bil v Vipavi, kjer se je zbralo več kot 300 ljubiteljev teka.

Na krajših razdaljah so tekli otroci in mladostniki, na startu 8,4 km teka pa je bilo tudi nekaj starostnikov, ki so že dopolnili 80 let. Lepo vreme je nagradilo organizatorje, TD Burja Vipava, ki so traso speljali po okoliških travnikih in vinogradih in tako omogočili, da so tekači tekli po različni podlagi in imeli priložnost, da še dodatno spoznajo Vipavsko dolino. Edino burja je motila tekače, predvsem tiste iz drugih koncev Slovenije, ki niso vajeni teka v močnejšem vetru.

 

Tekače je pozdravila tudi ambsadorka olimpijskih tekov, olimpijka Brigita Langerholc Žager, ki je vodila ogrevanje, potem pa se podala na tek, ki je štel tudi za primorski pokal.

 

Med moškimi je bil najhitrejši Marko Tratnik, med ženskami pa Neja Kršinar. Skupaj je na startu 8,4 km teka stalo 163 tekmovalcev, 125 moških in 38 žensk. V  mlajših kategorijah je teklo 131 otrok. Rezultate najdete na spletni strani organizatorja TD Burja Vipava.