Novice

Raša Sraka Vuković predsednica komisije športnikov OKS

24. oktober 2014 Vrhunski Šport, OSC Judoistka Raša Sraka Vuković je bila izvoljena za predsednico komisije športnikov Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

V Komisijo športnikov (KŠ) so bili izvoljeni še igralka badmintona Maja Tvrdy, lokostrelec Marjan Podržaj, biatlonka Tadeja Brankovič Likozar in deskarka Glorija Kotnik. Novoizvoljeni člani KŠ načrtujejo nadaljevanje intenzivnega delovanja na področju statusnih pravic športnikov iz preteklih dveh mandatnih obdobij.


Prejšnjo Komisijo športnikov so izvolili 15. oktobra 2010 v Portorožu, v njej pa so bili nekdanja atletinja Brigita Langerholc Žager, ki je bila predsednica zadnja štiri leta, nekdanji veslač Iztok Čop, predsednik komisije mandat pred Langerholčevo, Tadeja Brankovič Likozar, jadralec Vasilij Žbogar in Marjan Podržaj. 

 

Raša Sraka Vuković je nastopila na treh olimpijskih igrah, v Atenah, Pekingu in Londonu, kjer je osvojila 7. mesto. Leta 2005 in 2010 je končala kot 2. na svetovnem prvenstvu, pred štirimi leti pa je bila tudi tretja na evropskem prvenstvu. Je evropska prvakinja v judu iz leta 2003, bronasta pa je bila leto pred tem in leto kasneje. Je tudi sredozemska prvakinja v judu (2001, Tunis), na sredozemskih igrah pa ima še dve srebrni kolajni.