Novice

Recept za zdravo življenje s športom tudi v letu 2013

18. december 2012 Šport za vse Recept za zdravo življenje s športom je izvirni projekt Odbora športa za vse s katerim želi Slovencem približati šport v njegovi prijazni in zdravi obliki.

Eden od ciljev je pritegniti in dolgoročno povezati državno in civilno športno sfero ter zdravstvo in njegove institucije. Recept za zdravo življenje s športom vsebuje terminski koledar za leto 2013, prav tako ponuja napotke za posamezne športne aktivnosti in usmerja v zdravo prehrano ter navaja na redno spremljanje telesne teže, utripa srca in krvnega pritiska.


Recept nudi možnost tudi za dodatne programe, ki naj bi jih posebej priporočil vaš osebni zdravnik ali trener v  klubu. Klasičnim receptom za zdravila smo dodali tudi recept za kakovostno, spontano ali organizirano športno vadbo. Namenjen je obema spoloma v vseh življenjskih obdobjih. Priporočamo predvsem izvajanje aktivnosti v naravi - največjem športnem objektu v Sloveniji.


Zgibanko smo razdelili po športnih društvih in zdravstvenih domovih, lahko jo snamete tudi v prilogi. Naj vam bo recept v pomoč in napotek za zdravo in športno aktivno novo leto.

 

Recept_za_zdravo_zivljenje.pdf2.2 M