Novice

Regijski posveti OKS - ZŠZ

27. oktober 2015 Šport za vse Regijski posveti o Modelu pravilnika in meril za vrednotenje letnega programa športa bodo ves november v sedmih krajih po Sloveniji.

V 2014 je stopil v veljavo novi Nacionalni program športa 2014 -2023 in njegov Izvedbeni načrt, ki k ureditvi področja pristopa pregledneje ter v primerjavi z minulim omogoča organiziranost športa po sodobnejšem ustroju. Skladno s tem je potrebno tudi na lokalni ravni pristopiti k spremembam pravilnikov in posledično meril za sofinanciranje športa na lokalni ravni iz sredstev Letnega programa športa iz občinskega proračuna.

 

Da bi uskladili sistem financiranja športa na lokalni ravni, se je OKS-ZŠZ skupaj z športnimi zvezami občin (ŠZO) zavzel za pripravo Modela pravilnika in meril, pogojev in kriterijev za vrednotenje letnega programa športa v občini, ki zajemata vsa področja nove nacionalne strategije, ki so bila priznana kot javni interes športa. Upoštevani so tudi primeri dobrih praks iz lokalnih okolij in zagotovljena  univerzalnost uporabe kriterijev tako za male kakor tudi za srednje in velike občine.

 

Oba dokumenta predstavljata orodje, pripomoček občinam pri financiranju športa na področju, ki ga pokrivajo. Na voljo je za uporabo kot vzorec pri oblikovanju novih dokumentov za potrebe športa v posamezni občini.

 

Navedeni dokumenti so na voljo na spletni strani: http://www.olympic.si/sport-za-vse/regijske-pisarne-oks-zsz/model-pravilnika-in-meril-za-vrednotenje-lps.

 

V novembru 2015 bo OKS-ZŠZ organiziral posvete, na katerih bo model pravilnika in meril predstavil zainteresirani strokovni javnosti. Hkrati pa bodo merila prikazana na treh različnih primerih občin. Regijski posveti so namenjeni ravni razpravi uporabne vrednosti predlaganih dokumentov v praksi.

 

Posveti bodo v naslednjih krajih:

 

04.11. ob 12. uri v Novem mestu.
10.11. ob 16. uri v Novi Gorici.
12.11. ob 17. uri v Mariboru.
17.11. ob 13 uri v Murski Soboti.
18.11. ob 12. uri v Jesenicah.
24.11. ob 16.30 v Velenju.
26.11. ob  16.00 v Ljubljani.


Na posvete se lahko prijavite prek spletne strani v povezavi: http://www.olympic.si/sport-za-vse/regijske-pisarne-oks-zsz/model-pravilnika-in-meril-za-vrednotenje-lps/prijava-na-regijski-posvet/