Novice

Regijski posveti OKS-ZŠZ

04. november 2015 O OKS-ZŠZ V letu 2014 je stopil v veljavo novi Nacionalni program športa in njegov Izvedbeni načrt, ki k ureditvi področja pristopa pregledneje ter v primerjavi s prejšnjim omogoča organiziranost športa po sodobnejšem ustroju.

Skladno s tem je potrebno tudi na lokalni ravni pristopiti k spremembam pravilnikov in posledično meril za sofinanciranje športa na lokalni ravni iz sredstev Letnega programa športa iz občinskega proračuna.

 

Da bi uskladili sistem financiranja športa na lokalni ravni, se je OKS-ZŠZ skupaj s športnimi zvezami občin (ŠZO) lotil priprave Modela pravilnika in meril, pogojev in kriterijev za vrednotenje letnega programa športa v občini, ki zajemata vsa področja nove nacionalne strategije, ki so bile priznana kot javni interes športa. Upoštevani so tudi primeri dobrih praks iz lokalnih okolij in zagotovljena je tudi univerzalnost uporabe kriterijev tako za male kakor tudi za srednje in velike občine.


Ta dva dokumenta lahko občine uporabijo, kot vzorec pri oblikovanju novih dokumentov za potrebe športa v posamezni občini.
V novembru 2015 OKS-ZŠZ organizira posvete na katerih bo model pravilnika in meril predstavil zainteresirani strokovni javnosti.

Prvi reigjski posvet pa je bil že danes in sicer v Novem mestu, kjer je krovna športna organizacija tudi predstavila Model pravilnika in meril za vrednotenje Letnega programa športa. Posveta sta se udeležila tudi prvi podpredsednik OKS-ZSZ, mag. Janez Sodrznik in namestnik generalnega sekretarja za področje sporta, Blaž Perko. Posveta se je Udeležilo preko 40 predstavnikov občin in sportnih zvez iz regije.


Datumi regijskih posvetov:
- 10.11. ob 16. uri v Novi Gorici, Trg Edvarda Kardelja 1, sejna soba Mestne občine Nova Gorica. 
- 12.11. ob 17. uri v Mariboru, Ulica heroja Šlandra 10, Best western hotel Plus Piramida
- 17.11. ob 13 uri v Murski Soboti, Kardošova 2, sejna soba Mestne občine Murska Sobota.
- 18.11. ob 12. uri na Jesenicah, Cesta Franceta Prešerna 45, banketna dvorana Kolpern.
- 24.11. ob 16.30 uri v Velenju, Titov trg 1, skupščinska dvorana Mestne občine Velenje.
- 26.11. ob 16.00 uri v Ljubljani. 

Na posvete se lahko prijavite na tej povezavi.