Novice

Robert Kranjec svetovni prvak v smučarskih poletih

25. februar 2012 Robert Kranjec je v Vikersundu, na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, postal svetovni prvak, ekipno pa so Slovenci osvojili bronasto medaljo.

Kranjec je izvrstno formo iz zadnjih tekem v svetovnem pokalu prenesel tudi na Norveško, kjer je v vetrovnih razmerah s sijajnim drugim skokom (244m), skočil do naslova svetovnega prvaka v smučarskih poletih. Z novim slovenskim rekordom je le za dva metra zaostal tudi za aktualnim svetovnim rekordom.

 

Kranjčan je v prvi seriji v zahtevnih vremenskih razmerah skočil 217,5 m, kar je zadostovalo za tretje mesto. V finalu je z izjemnim skokom izzval vodilna, Avstrijca Kocha in Norvežana Velto, ki nista zmogla daljave Kranjca, ki je tako postal nov svetovni prvak.

 

"Nisem bil nervozen, ko sta bila na vrhu še dva. Tudi bron bi bil dober, naslov svetovnega prvaka pa je seveda nekaj prav posebnega. Upam, da se ne bom prebudil iz sanj. Upam, da mi ne bo zjutraj "Šinki" rekel, da greva na tekmo. Nisem še preveč evforičen. Morda bom, ko se slišim z ženo. Za zdaj še nisem zbral vseh občutkov. Treba jih je shraniti, ker niso pogosti. To mi je svetoval Peter Žonta po olimpijskem bronu v Salt Lake Cityju. To so sanje vsakega športnika, tudi moje so bile. Moj cilj je bil enkrat osvojiti tudi posamično medaljo, vedno sem se veselil ekipnih medalj, ker smo se vsi skupaj veselili," je takoj po osvojitvi zlate medalje povedal Kranjec.

 

V nedeljski ekipni tekmi, je slovenska ekipa v postavi Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Robert Kranjec osvojila bronasto medaljo in potrdila vrhunsko formo v letošnji sezoni. Naslov svetovnih prvakov so osvojili Avstrijci pred Nemci.

 

Slovenski smučarski skakalci nadaljujejo z izjemno sezono, ki se bo zaključila s poleti v Planici,  ki bodo od 17. - 20. marca.